11°C
Mostar 13°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

21.09.2020 / 17:26 KORONAVIRUS - Koronavirus

Italija uvela restrikcije za putnike iz Francuske

Italija uvela restrikcije za putnike iz Francuske

Italija će učiniti testiranje na COVID-19 obaveznim za ljude koji putuju iz Pariza i nekih drugih područja Francuske, rekao je u ponedjeljak ministar zdravlja Roberto Speranza, nakon sve veće zabrinutosti zbog rastućih slučajeva u Evropi.

- Evropski podaci su zabrinjavajući. Italija je u boljoj situaciji od ostalih zemalja, ali moramo biti oprezni - napisao je Speranza na Twitteru.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva rekao je da će novo testiranje početi od utorka.

Testiranje će biti obavezno za one koji putuju iz Auvergne-Rhône-Alpes, Korzike, Hauts-de-France, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Provence-Alpes-Côte d'Azur i Île-de-France - regije koja uključuje Pariz, saopćilo je ministarstvo.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su u nedjelju 10.569 novih potvrđenih slučajeva COVID-19, što je manje od rekordnog povećanja od 13.498 prethodnog dana.

Italija, pogođena jednom od najgorih epidemija COVID-19 u Evropi sa više od 298.000 potvrđenih slučajeva i 35.700 smrtnih slučajeva, uspjela je suzbiti zarazu nakon vrhunca u martu i aprilu. U nedjelju je prijavila 1.587 novih slučajeva.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo