09.09.2020 / 14:16 Regija - Ljubomir Filipović

Sporazum opozicije u CG ima cilj da smiri javnost

Sporazum opozicije u CG ima cilj da smiri javnost
Ljubomir Filipović / Vijesti.ba
Sporazum lidera tri koalicije predstavlja dokaz da nova većina osluškuje ono što je zabrinutost dobrog dijela javnosti u Crnoj Gori, koja je u ovim izborima vidjela opasnost po nacionalne i državne interese, ali i nepoštovanje predizbornih zahtjeva većine opozicije, ...

... smatra politikolog Ljubomir Filipović.

„Meni ovo djeluje kao da sam ja pisao sporazum, ali posvećenost tome što je pisano vidjećemo tek kada budemo saznali listu kadra koje će predložiti za ključna mjesta u Vladi Crne Gore”, kazao je Filipović za Antenu M.

Sporazum, međutim, predstavlja nepoštovanje zahtjeva većine opozicije pred izobre.

„Većina ljudi u Crnoj Gori unutar opozicije glasala je za to da se poništi odluka o priznanju Kosova, to ovaj sporazum izričito zabranjuje, glasala je za to da se promjene nacionalni simboli, što sporazum izričito zabranjuje, glasali su da Crna Gora izađe iz NATO-a i to sporazum izričito zabranjuje. Na kraju kraja i ono što je bila osnovna energija protesta, zbog čega su izbori imali ovakav rezulatat to je bio Zakon o slobodi vjeroispovijesti, njega ovaj sporazum uopšte ne dotiče“.

Sporazum, kako navodi Filipović, ima svrhu da umiri domaću i međunarodnu javnost, te zbog toga ne vjeruje u istinitost i iskrenost namjera potpisnika sporazuma.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo