27.08.2020 / 11:14 Regija - Politički dijalog

U Briselu sastanak eksperata Srbije i Kosova

U Briselu sastanak eksperata Srbije i Kosova
Foto: Vijesti.ba

U Briselu će danas biti održan ekspertski sastanak u okviru političkog dijaloga Srbije i Kosova, a dvije strane će predstavljati Marko Đurić i Skender Hyseni, javlja agencija Beta, prenose Vijesti.ba.

Kako je ranije izjavila glasnogovornica Evropske unije (EU) za vanjsku i sigurnosnu politiku Nabila Massrali, poslije nastavka na najvišem nivou u julu, „dijalog se nastavlja nizom sastanaka na ekspertskom nivou koji predstavljaju dio tekućeg procesa“.

To će biti treći sastanak na ekspertskom nivou, koji sa srbijanske strane vodi Marko Đurić, a kosovsku delegaciju predvodi Skender Hyseni.

Sastanak u Washingtonu

Oni su se u okviru dijaloga sastali u Briselu u dva navrata tokom prošlog mjeseca, odnosno 23. i 30. jula.

Na tim sastancima se raspravljalo o nestalim i raseljenim licima kao i ekonomskim pitanjima, navodi Beta.

Đurić, šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, rekao je u utorak kako će prije sastanka Srbije i Kosova u Washingtonu 4. septembra, biti održan nastavak tehničkog dijaloga u Briselu, gdje će on predvoditi delegaciju Srbije.

Rekao je da će se u Briselu i sada razgovarati o ekonomskoj saradnji i o temi nestalih i raseljenih kao i da će iskoristiti priliku da čuje stav EU o razgovorima u Washingtonu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo