2°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

19.08.2020 / 20:00 KORONAVIRUS - Covid-19

U BiH danas najviše novozaraženih i umrlih u regionu

U BiH danas najviše novozaraženih i umrlih u regionu
Foto: Vijesti.ba
U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata registrovano je najviše novozaraženih (340) i smrtnih slučajeva (12) od koronavirusa u regionu.

Od ukupnog broja novih pozitivnih u našoj zemlji, u RS-u ih je potvrđeno 106, a u FBiH 234. Kada su u pitanju smrtni ishodi, sedam ih je registrovano u RS-u, a pet u FBiH.

U Brčkom, prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH objavljenim danas u podne, nije bilo novozaraženih, niti smrtnih ishoda.

Nažalost, kao što smo već i rekli, BiH u posljednja 24 sata ubjedljivo prednjači ispred svih zemalja u regionu i po broju novoinficiranih, ali i po broju smrtnih slučajeva.

Susjedna Hrvatska danas je zabilježila rekordnih 219 slučajeva korone i dva smrtna ishoda. Slijedi Kosovo koje je registrovalo 162 nova slučaja i devet preminulih, dok je Srbija imala 158 novozaraženih i troje umrlih. Rekordnih 158 novozaraženih bilo je i u Albaniji, uz jedan smrtni slučaj manje.

U Sjevernoj Makedoniji 108 osoba oboljelo je od korone, dvije su umrle. U Crnoj Gori potvrđena su 42 nova slučaja, a u Sloveniji 37. U te dvije zemlje nisu zabilježeni smrtni ishodi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo