19°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

02.08.2020 / 09:07 KORONAVIRUS - Australija

U Victoriji uvedeno vanredno stanje zbog koronavirusa

U Victoriji uvedeno vanredno stanje zbog koronavirusa
Foto: Reuters / Vijesti.ba
U australskoj državi Victoriji u nedjelju je proglašeno izvanredno stanje, a vlasti su uvele noćni policijski sat kao do sada najtežu mjeru u borbi protiv širenja koronavirusa.

Premijer Victorije Daniel Andrews kazao je da će u okviru novih ograničenja koja će se primjenjivati šest tjedana - do polovice rujna samo jedan član kućanstva smjeti tijekom dana u nabavku najpotrebnijih namirnica.

Stanovnici Melbournea neće se smjeti udaljavati od kuće više od pet kilometara, a sužen je broj razloga za napuštanje domova, prenosi Hina.

Na vježbanje na otvorenom smjet će izlaziti jednom dnevno.

Nakon prvotnih uspjeha u suzbijanju epidemije, kad je Australija imala mnogo manje slučajeva covida-19 u odnosu na druge zemlje, sada kad se bolest počela ubrzano širiti ima oko 17.000 oboljelih uz 200 umrlih.

Najveći broj novih slučajeva bilježi se u državi Victoriji u proteklih nekoliko tjedana pa su se početkom srpnja počele uvoditi mjere ograničenja.

U nedjelju u Victoriji je zabilježen 671 novi slučaj zaraze koronavirusom i sedam preminulih. Sada je ukupno u toj državi oboljelih 11.557, a preminule su 123 osobe.

Andrews je kazao da dosadašnje mjere ograničavanja širenja virusa djeluju no presporo.

"Moramo učiniti više. Moramo ići snažnije. To je jedini način da prijeđemo na drugu stranu", kazao je Andrews na konferenciji za novinare.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo