12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

31.07.2020 / 16:47 KORONAVIRUS - Koronavirus

Apel iz Bijeljine: Stanje u bolnici teško 

Apel iz Bijeljine: Stanje u bolnici teško 
Foto: Vijesti.ba

U Kovid bolnici u Bijeljini do devet časova hospitalizovano je 36 bolesnika, od kojih je pet na respiratorima, dva bolesnika su starije životne dobi. Svih pet bolesnika je sa izrazito teškom kliničkom slikom i životno su ugroženi, saopšteno je iz ЈZU bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

- Većina hospitalizovanih se nalazi na stalnoj kiseoničkoj terapiji. Stanje u Kovid bolnici je teško s obzirom da se povećava broj bolesnika sa izrazito teškom kliničkom slikom - dodaje se u saopštenju.

Od posljednjeg epidemiološkog izvještaja u Bijeljini je devet pozitivnih na virus korona, što predstavlja i dalje visok procenat od broja testiranih, 20 odsto, saopšteno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Iz bolnice naglašavaju da je neophodno da građani shvate da je u ovom momentu najvažnije da se pridržavaju svih propisanih obavezujućih mjera, ali i da poštuju sve preporučene mjere.

- O poštovanju propisanih epidemioloških mjera u telefonskoj komunikaciji sa direktorom UKC Srpske dr Vladom Džajićem, v.d. direktora Bolnice dr Zlatko Maksimović je naglasio da je izvjestio Štab za vanredne situacije u Bijeljini, da se propisane mjere ne poštuju u obimu koji je neophodan za stavljanje epidemiološke situacije pod kontrolu - ističe se u saopštenju.

- Dr Maksimović je pohvalio sve zdravstvene radnike na požrtvovanom i predanom radu u borbi protiv virusa korona i naglasio da će teret koji već mjesecima nosi ova profesija postati u jednom trenutku pretežak ukoliko cijela zajednica ne shvati ozbiljnost situacije. Od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema - jasan je stav svih zdravstvenih radnika.(Vijesti.ba)

Izdvajamo