0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

30.07.2020 / 22:31 KORONAVIRUS - Ana Brnabić

Srbija se ozbiljno priprema za drugi talas epidemije

Srbija se ozbiljno priprema za drugi talas epidemije
Foto: Vijesti.ba

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je sada prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije i da treba zadržati sadašnji nivo discipline u poštovanju mjera kako bi bili spremni za drugi talas na jesen, kada se očekuje jači udar koronavirusa.

Brnabić je u izjavi novinarima u Nišu, poslije otvaranja laboratorije "Vatreno oko", istakla da država pravi plan za jesen i da će biti formiran tim stručnjaka koji će obići sve laboratorije za testiranje na koronavirus kako bi se utvrdilo šta još treba nabaviti od agenasa, testova i laboratorijskog materijala, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.


"Tim Srpskog ljekarskog društva i Medicinskog fakulteta obići će mikrobiološke laboratorije i procijeniti gdje još može da se radi testiranje na koronavirus, a dodatno će se pomoći laboratoriji u Kosovskoj Mitrovici", rekla je ona.

Premijerka je podsjetila na to da je Niš u drugom piku koronavirusa mnogo bolje prošao nego u prvom, što, kako je ocijenila, govori o tome da su građani bili disciplinovaniji i da će jesen biti spremnije dočekana.

Ona je istakla da je u drugom piku situacija bila mnogo kompleksnija u Vranju i okolini, ali da je i tamo sada mirnije, te da taj grad više nije u prvih 15 po broju zaraženih.

Premijerka je zahvalila građanima na disciplini i pridržavanju mjera i poručila im da nastave da se tako ponašaju.


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo