8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

14.07.2020 / 23:08 KORONAVIRUS - Pandemija Covid-19

Znatan rast zaraženih u Podgorici, na udaru mlađi građani

Znatan rast zaraženih u Podgorici, na udaru mlađi građani
Foto: Vijesti.ba

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) analiziralo je večeras epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, posebno u Podgorici, gdje je konstatovan značajan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije virusom korona.

NKT je na sjednici konstatovalo da se transmisija uglavnom proširila u populaciji mlađih i sredovječnih osoba.

Građani su pozvani da se s posebnom pažnjom odnose prema opasnosti koju nosi dalja lokalna transmisija virusa i da bez izuzetka poštuju propisane mjere.

Tokom sjednice NKT konstatovano je da postoje pojedinačni slučajevi kršenja mjera u ugostiteljskim objektima i sredstvima javnog saobraćaja, prenijele su podgoričke "Vijesti".

NKT je pozvalo nadležne službe da pojačaju kontrole, posebno kada je riječ o obavezama nošenja zaštitne maske i održavanja fizičke distance.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je i na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, saopšteno je danas iz te ustanove.

Pravni fakultet je saopštio da će komunikacija s njihovim službama biti zatvorena za neposredan rad sa studentima i zaposlenima i da će se odvijati isključivo putem telefona i elektronske pošte.

Ispiti će, kako je saopšteno, ipak biti organizovani u predviđenim terminima - uz obavezno nošenje maski, rukavica i dezinfekcije ruku prije ulaska u sale.

Obavezno je i poštovanje distance od najmanje dva metra.

Odbrane specijalističkih radova biće organizovane samo u prisustvu članova komisija i kandidata u salama fakulteta, prenijele su podgoričke "Vijesti".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo