15°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

13.07.2020 / 15:55 KORONAVIRUS - Akif Pezerović

U Brčko distriktu BiH epidemiološka situacija se i dalje pogoršava

U Brčko distriktu BiH epidemiološka situacija se i dalje pogoršava
Foto: Fena / Vijesti.ba
U posljednja 24 sata na području Brčko distrikta BiH zabilježena su 4 pozitivna slučaja na koronavirus, te se epidemiološka situacija i dalje pogoršava, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji iza novinare predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge ...

... Vlade Brčko distrikta BiH Akif Pezerović.

"Za vikend smo imali deset pozitivnih osoba tako da je trenutačno registrirano 65 pozitivnih osoba na covid-19 u Brčkom, a od toga je 37 aktivnih slučajeva. Što se tiče ove četiri osobe, uglavnom se radi o osobama mlađe dobi. Osam osoba je hospitalizirano u bolnicu, a u subotu je primljena jedna ženska osoba s upalom pluća", istaknuo je Pezerović.

Po njegovima riječima, posljednji podatci govore da je jedna osoba i dalje u teškom stanju i to je osoba koja je imala moždani udar i nalazi se na respiratoru dok su ostali u relativno dobrom stanju.

Ukupan broj osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom je 261, kazao je Pezerović.

On je ponovno uputio apel građanima da se pridržavaju naredbi i mjera jer, kako ističe, situacija je ozbiljna i ne bi bilo dobro da izmakne kontroli, stoji u priopćenju iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo