°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

05.07.2020 / 22:15 KORONAVIRUS - Nema lijeka, nema vakcine

Šeranić: Poštovanje mjera je jedini način borbe protiv virusa

Šeranić: Poštovanje mjera je jedini način borbe protiv virusa
Alen Šeranić / Vijesti.ba
Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Alen Šeranić, gostujući u emisiji "Direktno" na ATV, naveo je kako je nakon relaksiranje mjera, ipak došlo do opuštanja.

"Došlo je i do razmišljanja koja idu u pravcu 'neće to da se desi meni, ne može meni da se desi', a kada se radi o respiratornim virusima, koji se prenose na ovakav način, vrlo su eksplozivni i vrlo brzo se šire", naveo je Šeranić.

"U posljednjih dvadesetak dana imali smo žarišta u Modriči, pa je bilo žarište Srbac i Kostajnica, pa smo imali Ljubinje, Bileću... Sad je to Bijeljina i Višegrad", kaže Šeranić i dodaje da "fudbalskim žargonom rečeno - kada dobijete žuti karton, morate da se pazite da ne dobijete crveni i budete isključeni".

Nema lijeka, nema vakcine - maska, dezinfekcija i distanca su način borbe

"Mi smo svi zajedno u fazi sa žutim kartonom, što znači da treba i dalje da se bavimo sa preventivnim mjerama, o kojima smo govorili mnogo puta. Nemajući lijeka, nemajući vakcine, maska nam je jedini način, uz pranje i dezinfekciju ruku i fizičku distancu, jedini način da se borimo protiv ovog virusa", zaključuje Šeranić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo