23°C
Mostar 27°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

05.07.2020 / 13:49 KORONAVIRUS - Ministar zdravlja Srbije

Lončar: Dijete na infuziji ispred bolnice nema koronu, zloupotreba informacija

Lončar: Dijete na infuziji ispred bolnice nema koronu, zloupotreba informacija
Foto: Vijesti.ba

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da su u cijeloj Srbiji, pa i u Novom Pazaru, mnogo bolje brojke kada je riječ o smanjenju broja zaraženih virusom korona, ali da i dalje nema opuštanja.

Lončar je rekao da je u Novom Pazaru situacija mnogo bolja, da je pod kontrolom, kao i da se drže svi parametri u vezi sa funkcionisanjem sistema.

O objavljenoj fotografiji dejvojčice koja u Novom Pazaru prima infuziju ispred kuće, Lončar je rekao da se radi o manipulaciji činjenicama, da djevojčica nema veze sa koronom, već boluje od astme, te je primila terapiju dok ne dođe do Kraljeva.

- Procejnjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bolnicu da bi se smanjio rizik da se zarazi. Apelujem da ne zloupotrebljavaju ovakve informacije - rekao je Lončar za Televiziju "Pink".

Prema njegovim riječima, stručna pomoć je poslata tamo gdje je najpotrebnija, u Sjenici su ekipe vojnih ljekara, kao i civilni ljekari.

- Imamo program rada i urađeno sve što je neophnodno. Predsjednik Vučić na sat vremena provjerava stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. Molim sve na odgovrnost i da se koriste činjenicama - dodao je Lončar.(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo