21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

29.06.2020 / 17:44 KORONAVIRUS - Sastanak sa Krešićem

Đapo u Neumu: Sezona može biti spašena, turisti se moraju pridržavati svih mjera

Đapo u Neumu: Sezona može biti spašena, turisti se moraju pridržavati svih mjera
Foto: FENA - Vijesti.ba

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetila je Neum gdje ju je predsjednik Udruženja turističkih radnika Davor Krešić informirao o aktuelnoj situaciji u jedinom bh. gradu na moru.

Turistički radnici su zadovoljni brojem posjeta, jer su u ovom trenutku popunjeni svi hotelski kapaciteti, ali i privatni smještaj, i to većinom gostima iz BiH.

Iako su se turistički radnici pred početak ljeta pribojavali da će ovogodišnja sezona propasti zbog pandemije koronavirusa, ako bude nastavljen ovakav trend posjeta Neumu, ona bi u značajnoj mjeri mogla biti spašena.

- Zadovoljna sam zbog činjenice da će ovogodišnja turistička sezona, kako su me izvijestili turistički radnici, biti spašena. Lično sam zadovoljna viđenim u Neumu, grad je pun turista. No, i pored toga, još jednom bih apelirala na sve turiste da se striktno pridržavaju svih propisanih mjera s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. Iako se na sve moguće načine borimo da spasimo turističku sezonu u cijeloj BiH, ipak nam je važnije da sačuvamo zdravlje i živote građana - naglasila je ministrica Đapo.

Ona je još jednom pozvala građane da, poštujući mjere kriznih štabova, godišnje odmore planiraju provesti u BiH i podsjetila da su svjetska istraživanja pokazala da je hotelski smještaj u BiH na nivou najrazvijenijih svjetskih zemalja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo