10°C
Mostar 14°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

23.06.2020 / 11:56 KORONAVIRUS - Davor Božinović

"Popuštanje mjera ima svoje posljedice, ali ja sam optimist"

"Popuštanje mjera ima svoje posljedice, ali ja sam optimist"
Foto: Pixsell
Kod svakog novog slučaja (covida-19) važno je odmah krenuti s mjerama i pohvatati kontakte, poručio je u utorak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ističući da pandemija još nije prošla.

"Sada je najvažnije da se svako novo žarište odmah gasi. Dobro je trenutačno u Hrvatskoj nema nikoga na respiratoru, broj hospitaliziranih je manji od deset, pa je stanje dobro", rekao je Božinović u Sisku, gdje je razgovarao sa zdravstvenim radnicima, zahvalivši im na dosadašnjem angažiranju za vrijeme koronakrize.

Taj angažman, naglasio je, značio je sinergiju struke, politike, ali i građana koji su na dnevnoj bazi dobivali informacije i Nacionalnog stožera i regionalnih stožera.

Zahvaljujući dobrim rezultatima, ustvrdio je, došlo je do popuštanja mjera, "što ima svoje posljedice".

"Dosadašnje mjere su pokazale da možemo biti zemlja bez novooboljelih. Orijentirali smo se na revitalizaciju gospodarstva i turizma, ali i društvenog života. Ja sam, što se toga tiče, optimist", istaknuo je Božinović.

Ministar unutarnjih poslova u Sisku je posjetio Opću bolnicu "Dr. Ivo Pedišić", gdje je na epidemiološki sigurnoj udaljenosti razgovarao s djelatnicima bolnice, nakon čega i s djelatnicima sisačkog Doma zdravlja i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo