13°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

05.06.2020 / 23:51 KORONAVIRUS - Diplomatskom notom

BiH dobila izvinjenje iz UAE zbog nesporazuma oko pomoći

BiH dobila izvinjenje iz UAE zbog nesporazuma oko pomoći
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Nakon današnjeg slijetanja privatnog aviooperatera Boing 747-400 na sarajevski aerodrom i previda koji je u svojoj verbalnoj noti sačinila Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata Podgorica, na adresu Ministarstva vanjskih poslova BiH stiglo je i službeno izvinjenje povodom nastalog nesporazuma.

Diplomatskom notom, koja je dostavljena iz Ambasade UAE Podgorica, na adresu Ministarstva vanjskih poslova BiH stiglo je urgentno izvinjenje u ime supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE zbog nesporazuma sa međunarodnom pomoći koju je ona poslala.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su naveli da su u svojim postupcima vezanim za odobrenje slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo postupili u skladu sa međunarodnim odredbama Čikaške konvencije i Zakona o zračnom saobraćaju kojima se avionima koje službeno najavljuje država omogućava nesmetan promet u međunarodnom zračnom saobraćaju.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je sinoć saopćilo da će danas u BiH stići pomoć supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE. Avion je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, ali je riječ o pomoći namijenjenoj Crnoj Gori.

(Vijesti.ba / Avaz) 

Izdvajamo