23°C
Mostar 28°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

04.06.2020 / 17:38 KORONAVIRUS - Koronavirus

KŠCZ ZDK donio odluku o raspodjeli donacije iz Azerbejdžana i Slovenije

KŠCZ ZDK donio odluku o raspodjeli donacije iz Azerbejdžana i Slovenije
Foto: Fena / Vijesti.ba
Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona donio je odluku o raspodjeli opreme i dezinfekcionih sredstava koja su dobijena kao donacija iz Republike Azerbejdžan i Republike Slovenije.

Kako je rekao načelnik KŠCZ Džavid Aličić, sredstva za dezinfekciju ruku će biti raspoređena svim zdravstvenim ustanovama i organima uprave u ovom kantonu, a prema kriterijima koje je ranije donio Krizni štab Ministarstva zdravstva, dok će manja količina opreme, kreveta i ćebadi, biti dodijeljena KŠCZ-u i službama za borbu protiv koronavirusa, odnosno za saniranje šteta nastalih usljed pandemije.

KŠCZ je primio k znanju Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa, koju je donio Federalni štab civilne zaštite, tako da će ovaj štab ubuduće raditi u redovnom režimu.

KŠCZ je tokom trajanja stanja nesreće održao 18 vanrednih sjednica, od kojih su tri bile telefonske.

-Dali smo preporuku Vladi da naloži rukovodiocima organa uprave u ZDK-u te gradovima i općinama da osim redovnih poslova obavljaju poslove koji će se odnositi na saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 - rekao je Aličić, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo