11°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

29.05.2020 / 16:39 KORONAVIRUS - Ambasador Velike Britanije

Field: Zajedno ćemo se boriti sa posljedicama pandemije

Field: Zajedno ćemo se boriti sa posljedicama pandemije
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field posjetio je Općinu Foča u FBiH kako bi korisnicima projekta “Hitna asistencija za starije osobe” uručio pakete sa prehrambenim i drugim artiklima.

 

Ovaj projekat u 15 lokalnih zajednica u BiH realizira organizacija CRS, uz pomoć Odjeljenja Ujedinjenog kraljevstva za međunarodni razvoj (DfID) i Fondacije IKEA. Korisnike u općini Foča u FBiH Field je posjetio u društvu sa predstavnicom CRS-a za BiH, Debrom Shomberg i načelnikom Općine Foča u FBiH Zijadom Kunovcem.


- Zahvaljujući DfID fondu Vlade Velike Britanije, u prilici smo da odgovorimo na najhitnije potrebe osjetljivih kategorija društva, naročito starih osoba. Hvala CRS-u i predstavnicima lokalnih zajednica, koji su pomogli u ovome. Ovo su izuzetne okolnosti i posljedice pandemije se osjete u cijelom svijetu. Britanska ambasada od samog početka radi na preusmjeravanju podrške i rada naših projekata kako bi na najbolji način odgovorila na novonastale okolnosti.

Pored direktne podrške, učestvujemo i u podršci koju pružaju MMF, Svjetska banka, UN i druge agencije, te smo uključeni i u globalne aktivnosti na pronalasku vakcine. Zajedno smo u ovome i zajedno ćemo se boriti sa posljedicama – kazao je ambasador Field.

Ambasadoru Velike Britanije zahvalio se i Dževad Merkez, penzioner koji se prije osam godina vratio na svoje imanje u Cvilinu kod Ustikoline.

- Svaka pomoć penzionerima danas dobro dođe - kazao je Merkez, jedan od oko 8.000 korisnika ove vrste hitne pomoći za starije osobe u BiH.(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo