14°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

26.05.2020 / 10:36 KORONAVIRUS - Premijer Liga BiH

Nogometaši Čelika za početak trenažnog procesa čekaju rezultate testova

Nogometaši Čelika za početak trenažnog procesa čekaju rezultate testova
Foto: FENA - Vijesti.ba

Nogometaši Čelika ipak danas neće početi pripreme za eventualni nastavak BHT Premijer lige, jer još uvijek čekaju nalaze prošlosedmičnih testiranja na koronavirus - izjavio je Feni kondicioni trener zeničkog premijerligaša Almir Seferović.

On je 18. maja, zajedno sa trenerom golmana Ibrom Hodžićem izvršio prozivku igrača, ali su trenažni proces prolongirali.

-Čekamo rezultate testiranja, jer ne možemo početi s radom prije toga. Bio je vikend i Bajram pa niko nije radio, ali se nadam da ćemo brzo dobiti rezultate. U svakom slučaju, mi smo spremni početi s treninzima. Čekamo još i kakva će biti odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji je prolongirao sjednicu na kojoj će se odlučiti da li se takmičenje nastavlja - kaže Seferović. 

On najavljuje da su spremnost da se priključe treninzima najavili i Srbijanci Bojan Pavlović i Mladen Zeljković, koji imaju i bh. državljanstvo, dok bi se Nemanja Zlatković priključio naknadno. 

Zeničanin Pavle Skočibušić, koji vodi predpionire i kadete zeničkog kluba, zbog činjenice da posjeduje Profi licencu, u slučaju nastavka BHT PLBiH sjedit će na klupi u ulozi šefa Stručnog štaba.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo