1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

25.05.2020 / 21:45 KORONAVIRUS - Američki predsjednik

Trump bi mogao izmijeniti lokaciju republikanske konvencije zbog koronavirusa

Trump bi mogao izmijeniti lokaciju republikanske konvencije zbog koronavirusa
Foto: Vijesti.ba

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je u ponedjeljak da bi mogao premjestiti kolovošku republikansku nacionalnu konvenciju iz Sjeverne Karoline ako će taj događaj biti podložan restrikcijama vezanim uz koronavirus.

Pandemija bolesti covid-19 natjerala je Trumpa i njegovog najizglednijeg protivnika demokrata Joea Bidena da zaustave predizborne skupove.

Ima zabrinutih

Neki su izrazili zabrinutost da bi velike formalne konvencije s puno delegata mogle predstavljati sigurnosni problem zbog veće mogućnosti širenja zaraze.

No Trump je na Twitteru napisao da će stranka naći drugo mjesto za nacionalnu konvenciju ako demokratski guverner Roy Cooper odmah ne odgovori na pitanje "hoće li se omogućiti da prostor bude u potpunosti popunjen".

Cooperov ured odgovorio je da će se o konačnoj odluci konzultirati s epidemiolozima. "Sjeverna Karolina oslanja se na podatke i znanost kako bi zaštitila javno zdravlje i sigurnost savezne države."

Potpredsjednik Mike Pence rekao je za Fox News da je apsolutno nužno da Cooper hitno odgovori ili će konvencija biti premještena u državu koja je dalje otišla s otvaranjem.

Demokratska nacionalna konvencija, koja je odgođena za mjesec dana, trebala bi se održati 17. kolovoza u Milwaukeeju u Wisconsinu.

Glasnogovornica konvencije kazala je da će taj događaj slijediti sve smjernice o tome "koliko se ljudi smije sigurno okupiti u kolovozu u Milwaukeeju".




(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo