18°C
Mostar 17°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

25.05.2020 / 10:47 KORONAVIRUS - Rekordan broj

Indija u jednom danu zabilježila sedam hiljada novozaraženih

Indija u jednom danu zabilježila sedam hiljada novozaraženih
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Indija je u ponedjeljak zabilježila najveći rast novozaraženih u jednom danu od početka pandemije koronavirusa.

Time je ušla među deset koronavirusom najpogođenijih zemalja svijeta prestigavši Iran. Unatoč ovim podacima, indijska vlada nedavno je ponovno otvorila domaći zračni promet.

Indija je u protekla 24 sata prijavila 6977 novozaraženih, što ukupan broj od početka pandemije diže na 138.845 unatoč tome što je od ožujka na snazi najdulja svjetska karantena u toj državi, koju je uspostavio tamošnji premijer Narendra Modi. Ukupan broj umrlih prešao je 4000, prenosi Hina.

Skok u broju novozaraženih dolazi u trenucima nakon ponovnog otvaranja trgovina i dozvole za putovanja, što se ovih dana provodi u Indiji u sklopu relaksacija mjera.

Neki putnici i članovi posada kazali su da je atmosfera na aerodromima dosta sumorna te da se zaštitari itekako pridržavaju strogih mjera stalno podsjećajući putnike na mjeru društvene distance uz obaveznu uporabu maske.

U nekim saveznim državama Indije došlo je do konfuzije zbog proturječnosti. Neke savezne vlade ne inzistiraju na karanteni nakon putovanja, dok su neke države to uvele.

Indijske željeznice objavile su da će u sljedećih 10 dana upogoniti posebnih 2600 vlakova kako bi 3,5 milijuna migrantskih radnika pomogle da se vrate svojim kućama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo