10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

24.05.2020 / 22:43 KORONAVIRUS - Pandemija koronavirusa

U Francuskoj najmanje novooboljelih od uvođenja karantene

U Francuskoj najmanje novooboljelih od uvođenja karantene
Foto: Agencije / Vijesti.ba
U Francuskoj je u nedjelju potvrđeno 115 novih zaraza koronavirusom, što je u toj zemlji najmanji broj novih slučajeva u danu od uvođenja karantene 17. ožujka, priopćilo je francusko ministarstvo zdravstva.

Broj hospitaliziranih pacijenata s covidom-19 u nedjelju je porastao za sedam i sad ih je ukupno 17.185 nakon što je taj broj neprekidno opadao od 15. travnja.

Dužnosnik ministarstva zdravstva kaže da je razlog tome produljeni vikend pa su bolnice sporije slale podatke, a pacijenti u bolnicama ostajali nešto dulje.

Broj pacijenata na intenzivnoj skrbi je u neprekidnom padu posljednjih šest tjedana i sada je ondje 1655 ljudi, a vrhunac epidemije bio je 8. travnja, kada ih je bilo 7148, prenosi Hina.

Neke bolnice ne šalju nove podatke nedjeljom pa su ponedjeljkom ti brojevi nešto veći.

Epidemiolog Laurent Toubiana kaže da se koronavirus možda neće vratiti, za razliku od ranijih pandemija poput španjolske gripe 1918.

"Ako ne vidimo ponovno brzo izbijanje epidemije, možda ćemo dobiti pauzu od nekoliko tjedana. Nakon toga ćemo vidjeti", rekao je za kanal BMF.

U nedjelju nisu objavljeni podaci o smrtnim slučajevima. Ministarstvo zdravstva navodi da će se ti podaci ažurirati u ponedjeljak.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo