20.05.2020 / 19:30 KORONAVIRUS - VMBiH

Tegeltija razgovarao s rezidentnom koordinatoricom UN-a Macdonald

Tegeltija razgovarao s rezidentnom koordinatoricom UN-a Macdonald
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Macdonald o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija upoznao je koordinatorku Macdonald o trenutnoj epidemiološkoj i socioekonomskoj situaciji u BiH prouzrokovanom pandemijom virusa korona.

Tegeltija je istakao da je inicijalna reakcija svih struktura vlasti u BiH na pandemiju bila pravovremena i adekvatna, te ukazao na neophodnost nastvaka provođenja ranije definiranih socioekonomskih mjera radi pokretanja ekonomskih aktivnosti, oživljavanja privrede, te zadržavanja postojećih i vraćanja radnih mjesta.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija zahvalio se na dosadašnjoj konstruktivnoj pomoći i podršci UN-a i izrazio spremnost za nastavak saradnje, između ostalog i kroz dokument „Okvir saradnje za održivi razvoj između UN i BiH 2021.-2025“.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH na sastaknu je iskazao podršku svim aktivnostima koje doprinose stabilizaciji  ekonomskog sektora i provođenju reformi, te najavljenom dokumentu “Program oporavka od pandemije“ na kojem UN intenzivno radi  i koji će biti predstavljen Grupi za socioekonomske odgovore na pandemiju Covida-19, saopćeno je iz VMBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo