8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

17.05.2020 / 13:33 KORONAVIRUS - Odluka vlade

Rusija dozvolila ulazak stranim sportistima

Rusija dozvolila ulazak stranim sportistima

Ruska vlada saopštila je danas da će dopustiti stranim sportistima koji se takmiče u domaćim sportskim ligama da uđu u zemlju, javlja Reuters.

Rusija je u martu zatvorila svoje granice za strance i zabranila putničke međunarodne letove, osim onih koji vraćaju Ruse ili vraćaju strane državljane u zemlju porijekla, u namjeri da zaustave širenje virusa.

Vlada je saopštila kako će sportisti i treneri prema ugovoru s ruskom sportskom organizacijom biti pod liječničkim nadzorom i nakon povratka u zemlju obavezni su provesti dvije sedmice u karantinu.

"Odluka će pomoći profesionalnim sportskim organizacijama, uključujući nogometne klubove u ruskoj Premier ligi, da nastave s treninzima nakon ublažavanja mjera", navodi Vlada u izjavi.

Ruska nogometna unija saopštila je u petak da će najbolja profesionalna nogometna liga te zemlje nastaviti utakmice 21. juna nakon što je prekinula sezonu sredinom marta zbog koronavirusa.

Predsjednik Vladimir Putin rekao je da je došlo vrijeme za postupno ukidanje ograničenja širom zemlje zbog kojih su mnogi morali prisilno zatvoriti kompanije.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo