18°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

12.05.2020 / 12:52 KORONAVIRUS - Stigla potvrda

Otkazan miting Dijamantske lige u Londonu

Otkazan miting Dijamantske lige u Londonu
Foto: Arhiv
Britanski atletski savez potvrdio je u utorak otkazivanje mitinga Dijamantske lige u Londonu, koji je trebao biti održan 4. i 5. jula na londonskom Olimpijskom stadionu.

"Veoma smo razočarani što moramo potvrditi otkazivanje jednog od vodećih događaja u svjetskom atletskom kalendaru, ali ispred svega moramo staviti sigurnost svih članova atletske porodice u ovim nesvakidašnjim vremenima te slijediti vladine upute", izjavila je čelnica britanske atletike Joanna Coates te naglasila kako će neodržavanje mitinga imati značajne financijske posljedice, ne samo za atletiku u Velikoj Britaniji već i za sport u cjelini.

"Zahvalni smo svim partnerima, od kojih nas neki i dalje podupiru unatoč teškim vremenima, ali imat ćemo značajno manje prihode nakon otkazivanja ovog događaja, što će imati dalekosežne posljedice i za budućnost", dodala je.

Londonski miting je prvi koji je otkazan, dok je njih devet odgođeno, a organizatori mitinga u Oslu su odlučili organizovati zamjensko takmičenje pod nazivom "Nemoguće igre". Sasvim je izvjesno da će biti još takmičenja koje neće biti moguće održati u ranije predviđenom terminu.

Prvi sljedeći miting kojem prijeti odgoda ili otkazivanje je onaj u Monte Carlu, predviđen za 10. juli. Finale Dijamantske lige trebalo bi biti održano 11. septembra u Cirihu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo