03.05.2020 / 18:15 KORONAVIRUS - Crna Gora

Policija legitimisala vjernike i zatvorila Hram u Podgorici

Policija legitimisala vjernike i zatvorila Hram u Podgorici
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve tvrdi da je danas, na praznik Svetih žena Mironosica, odslužena liturgija u Podgorici bez prisustva vjernika, iza zatvorenih vrata, prenosi Antena M.

Time su, kako se navodi u saopćenju, ispoštovane odluke Nacionalnog koordinacionog tijela. Dodaje se da je nakon liturgije hram otvoren i da je „narod jedan po jedan, ulazio i pridržavao se fizičke distance i ostalih preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore".

- Oko deset časova, nekoliko uniformisanih policajaca, bez pismenog naloga, na vratima Hrama u prostoru koje je vlasništvo Mitropolije Crnogorsko-Primorske, legitimisali su roditelje sa malom djecom i druge građane.

Policajci u uniformi, kada su konstatovali da se vjerni narod pridržava pomenutih mjera, poslije pola sata su dobili novo naređenje koje je saopšteno usmenim putem, od nama nepoznatih starješina, da su za boravak u zatvorenom prostoru neophodne maske (ova odluka stupa na snagu tek sutra, 4. maja).

Kada je i to bilo ispoštovano, nova mjera su bile rukavice. Nakon toga, sljedeća odluka je bila da se zatvori Hram, zato što po njima, navodno, nije bila ispoštovana mjera fizičke distance - navedeno je u saopćenju u kojem se tvrdi i da „vlast nastavlja obračun sa Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori“.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo