02.05.2020 / 14:55 KORONAVIRUS - Nedeljko Čubrilović

Pandemija koronavirusa ozbiljno ugrozila i rad medija

Pandemija koronavirusa ozbiljno ugrozila i rad medija
Nedeljko Čubrilović / Vijesti.ba
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pohvalio je ulogu medija u borbi protiv pandemije koronavirusa u tom bh. entitetu.

- Provjerenim i tačnim izvještavanjem mediji su pravovremeno informisali građane o svim mjerama nadležnih u borbi protiv virusa i važnosti njihove odgovorne i dosljedne primjene, čime su dali nemjerljiv doprinos edukaciji stanovništva i borbi u sprečavanju širenja zaraze - istakao je Čubrilović.

On je naglasio i finansije brojnih medija zbog čega je, kako je istakao, neophodno da nadležne institucije kvalitetnim sistemskim mjerama pomognu medijima da opstanu i sačuvaju radna mjesta.

- Nadam se da će mediji, kao i cijelo naše društvo, uspjeti da što prije prebrode ovu krizu i da će mediji u RS ostati dosljedni objektivnom i profesionalnom radu u interesu građana - naveo je Čubrilović.

U povodu Svjetskog dana slobode medija, istakao je u čestitki da su slobodni, profesionalni i objektivni mediji jedan od važnih stubova svakog demokratskog društva, jačanja vladavine prava i parlamentarizma, te promocije kulture dijaloga i zaštite ljudskih prava.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo