01.05.2020 / 15:53 KORONAVIRUS - Traže pomoć

HDZ se oglasio o Čovićevom pozivu ruskog tima u SKB Mostar

HDZ se oglasio o Čovićevom pozivu ruskog tima u SKB Mostar
Foto: Arhiv- Vijesti.ba

Tijekom pojave pandemije koronavirusa, a u vidu rastuće međunarodne solidarnosti i duha zajedništva, brojna veleposlanstva u Bosni i Hercegovini su kontaktirana.

Saopćeno je ovo danas iz HDZ BiH iz kojeg dodaj da je većina veleposlanstava ponudila pomoć pri suzbijanju širenja virusa na području naše domovine.

- Na utvrđenim činjenicama i prenešenog pozitivnog iskustava Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka zatražen je dolazak istog ruskog humanitarno-medicinskog konvoja pomoći i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar koji je u proteklom tjednu boravio u Bosni i Hercegovini, navode iz HDZ-a i dodaju:

- U ovim zahtjevnim okolnostima i naporima, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović se zahvaljuje svima koji su voljni dati i daju doprinos kako zdravstvenim tako i svim drugim ustanovama i institucijama u Bosni i Hercegovini koje izravno sudjeluju u borbi protiv pandemije koronavirusa, bilo to u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili bilo kojoj drugoj sredini.

Navode da zdravstveni izazovi, socijalna osjetljivost, teška gospodarska situacija i sigurnosni izazovi s kojim se trenutno naša domovina Bosna i Hercegovina suočava, nikako i nikome ne smiju biti opredjedaljenje za poticanje bespotrebnih političkih sukoba, utemeljnog na obmanama i lažima, što smo svjedoci kod konkretnog slučaja.

- Također, ovdje svjedočimo i providnom skretanju pozornost sa stvarnih afera, kao što je nedavna netransparentna nabavka respiratora proračunskim sredstvima. Hercegovačko-neretvanska županija kao jedna od najpogođenijih županija koronavirusom, trebala bi biti prioritetom za svaki vid humanitarne pomoći, svih naroda u Bosni i Hercegovini gledajući stvarne potrebe ove županije, neovisno o nacionalnoj strukturi stanovništva u ovoj situaciji, navode iz HDZ i dodaju:

- Koroavirus je svima nama zajednički neprijatelj i svaka politizacija je neprihvatljiva, u pitanju su ljudski životi i pružena pomoć je uvijek dobro došla.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo