29.04.2020 / 14:32 KORONAVIRUS - Veliki preokret u Italiji

Spadafora diže ruke, Serija A se neće nastaviti

Spadafora diže ruke, Serija A se neće nastaviti
Foto: Arhiv
Prije nekoliko dana je sve u Italiji, ali i ljubitelje fudbala širom Evrope, obradovalo saopštenje ministra Giuseppea Contea, koji je rekao kako će uskoro Vlada ublažiti mjere borbe protiv korona virusa.

To je značilo da bi fudbaleri individualno trenirali od 4. maja, a da bi grupni treninzi počeli 18. maja, kako bi krajem mjeseca bilo nastavljeno takmičenje u Seriji A.S

Ipak, danas su svi doživjeli hladan tuš, pošto stižu vijesti kako je izvjesno da se sezona u Italiji neće nastaviti.

Vijest je stigla od jedine osobe koja je u Vladi Italije gajila određeni optimizam kada je u pitanju ponovno igranje fudbala. U pitanju je ministar sporta Vincenzo Spadafora.

“Mnogi spominju da se od sredine maja počne s treninzima, a uskoro i da se prvenstvo nastavi. Ako želimo suzbiti bilo kakav rizik od širenja koronavirusa, trebamo slijediti primjere Nizozemske i Francuske”, poručio je danas Spadafora.

Jučer je prvenstvo zvanično prekinuto u prvoj ligi petice – francuskoj Ligue 1, a takav scenario je sve bliži i na Čizmi.

“Iskreno, takav scenarij je i kod nas sve bliži. Ne vidim problem u individualnom treningu nogometaša, ali utakmice nisu moguće u ovo trenutku. Da sam na mjestu predsjednika klubova, počeo bih razmišljati o idućoj sezoni”, poručio je Spadafora.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo