27.04.2020 / 14:13 KORONAVIRUS - Covid-19

Hrvatska: 9 novooboljelih, četiri nova smrtna slučaja

Hrvatska: 9 novooboljelih, četiri nova smrtna slučaja
Foto: Pixsell
Nacionalni stožer objavio je nove podatke o stanju oko koronavirusa u Republici Hrvatskoj.

"Imamo 9 novooboljelih, ukupno 2039 slučajeva. Testiranih je 32817, u zadnja 24 sata 1195.Od jučer su preminule 4 osobe, u Koprivnici 37 godiste, u Zagrebu ženska osobe 34 godište i dvije ženske osobe u Splitu. Svi su bolovali od teških bolesti, jedna osoba je bla na respiratoru. Ukupno je 1166 oporavljenih. 51,24 godine je srednja životna dob. Muških ima 46,2 posto", rekao je ministar zdravstva Republike Hrvatske, Vili Beroš.

Ministar Davor Božinović istaknuo je kako je danas prvi dan popuštanja mjera i da su na terenu brojne inspekcije.

- U ovom trenutku ne možemo niti povrditi niti negirati hoće li se festivali održati. Mi čekamo epidemiološku sliku. Ako netko planira nešto za šest mjeseci, ja ne bih planirao - kazao je Krunoslav Capak.

Podsjećamo, s današnjim danom počinje prva faza ublažavanja mjera u Hrvatskoj.  Ona obuhvaća odobrenje za rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkih centara. Dopušta se rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, i to uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti (postolar, krojač, izrada ključeva, poslovnica turističkih agencija, foto-studio…).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo