25.04.2020 / 10:59 KORONAVIRUS - Predsjednik SP Srbije

Dačić: Izbori u Srbiji do kraja juna

Dačić: Izbori u Srbiji do kraja juna
Ivica Dačić / Vijesti.ba
Realno je da izbori budu 40-50 dana od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji, a ono bi moglo da bude brzo ukinuto, kazao je predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, prenose Vijesti.ba.

On je naveo da to znači da će izbori biti do kraja prve polovine ove godine.

Dačić je rekao da je to samo njegovo razmišljanje na osnovu onoga što piše u Ustavu i zakonima, jer se, kaže, o održavanju izbora još nije razgovaralo, prenosi Tanjug.

„Ako neko misli da sada neko može da sjedne i kaže izbori će sada da budu na jesen ili ne znam za Novu godinu' za to su potrebne odgovarajuće odluke”, kaže Dačić.

On je podsjetio da je jasno rečeno na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima stranaka koje su imale namjeru da učestvuju na izborima i podnijele liste, da ćemo se sastati poslije ili uoči ukidanja vanrednog stanja i da će tada razgovarati dalje.

„Ali generalno tamo gdje su izborne radnje prekinute u tom momentu bi trebalo da se postupi poslije ukidanja vanrednog stanja i ponovnog restartovanja RIK, znači toliko još dana da bude do izbora”, rekao je Dačić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo