23.04.2020 / 15:32 KORONAVIRUS - Covid-19

Srbija: Još 162 zaražena i 5 umrlih

Srbija: Još 162 zaražena i 5 umrlih
Predrag Kon / Vijesti.ba
U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 162 novih slučajeva zaraze koronavirusom od testiranih 2.688 osoba.

Na konferenciji za medije je rečeno da broj zaraženih u ovoj zemlji iznosi ukupno 7.276 osoba.

Doktor Zoran Gojković je rekao da je do sada u Srbiji testirano ukupno 51.324 osoba, ali i da je preminulo još pet pacijenata od zaraze koronavirusom.

"Od toga četiri muškarca i jedna žena i time je broj preminulih od koronavirusa u Srbiji porastao na je naveo da je od koronavirusa. Ukupan broj zaraženih zdravstvenih radnika od koronavirusa je 622", kazao je Gojković.

Gojković je naglasio da se povećava i broj oporavljenih te da je sada riječ o 1.063 osoba.

"I broj pacijenata na respiratorima je manji i na njima je trenutno 96 pacijenata, a hospitalizovano je 3.477 pacijenata", dodao je.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da ovi rezultati pokazuju da se polako izlazi iz trenutne situacije te da epidemija jenjava.

"Da li je to posljedica slabljenja samog virusa ili je riječ o efektu naših mjera vrijeme će pokazati. Međutim, moramo razmišljati o tome kada izađemo iz ove pandemijske situacije da završimo sve kapacitete, ali i da postupno popuštamo sve mjere kako bismo zadržali budnost. Pravovremeno izlazimo iz zatvorenosti i ulazimo u normalan život i to će također trajati nećemo odmah presječi sve mjere", poručio je Kon.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo