°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

23.04.2020 / 13:24 KORONAVIRUS - Srđan Rajčević

Studenti neće biti oštećeni, polaganje ispita od juna

Studenti neće biti oštećeni, polaganje ispita od juna
Srđan Rajčević / Vijesti.ba
Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da će se ispiti za studente u tom bh.entitetu vjerovatno održavati od junsko-julskog ispitnog roka pa nadalje te da niko neće biti oštećen.

Potvrdio je da je entitetska vlada danas prihvatila Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o visokom obrazovanju, čime će biti omogućeno da budu utvrđeni drugačiji ispitni rokovi.

-Time se daje mogućnost da u uslovima vanredne situacije, vanrednog stanja i drugim opravdanim situacijama ministar uz saglasnost Vlade može da propiše način na koji će biti organizovani ispiti, te da može da utvrdi drugačije rokove od onih koji su propisani zakonom koji je sada na snazi -napomenuo je Rajčević.

U RS je odgođen aprilski ispitni rok, koji je propisan Zakonom o visokom obrazovanju.

-Sada smo željeli da stvorimo zakonski osnov da možemo da odredimo druge rokove u skladu sa epidemiološkom situacijom. Bit će mnogo ispitnih rokova i niko neće ostati oštećen – rekao je Rajčević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, nakon sjednice Vlade RS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo