-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

22.04.2020 / 12:45 KORONAVIRUS - Zasjedao Izvršni odbor

Nogometni savez BiH donio niz odluka: Ugovori, licenciranje ...

Nogometni savez BiH donio niz odluka: Ugovori, licenciranje ...
Foto: Arhiv
Sinoć je pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, a putem video konferencijskog poziva, održana 48. sjednica IO NS/FS BiH kojoj su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora.

Na sjednici je usvojeno sljedeće:

1.    Zapisnik i realizacija zaključaka sa 47. sjednice IO održane dana 06.03.2020. godine i zapisnik sa sjednice Komiteta za hitnost održanog 16.03.2020. godine.
2.    Odluka o prihvatanju preporuka FIFA-e vezanim za regulatorna pitanja (Izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača) nastalih uslijed COVID-19.
3.    Odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.
4.    Odluka o produženju ugovora selektoru Dušanu Bajeviću i članovima stručnog štaba „A“ tima.
5.    Odluka za pokretanje infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji NS/FS BiH u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini. Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne.

Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo