21.04.2020 / 14:41 KORONAVIRUS - Predsjednik HDZ-a

Čović u Stocu: Prioritet zdravlje stanovnika i ekonomska stabilnost

Čović u Stocu: Prioritet zdravlje stanovnika i ekonomska stabilnost
Foto: HDZ BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović posjetio je u utorak općinu Stolac, gdje se sastao s načelnikom te općine Stjepanom Boškovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Stolac Željkom Babićem...

... te dopredsjedateljem Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladenom Boškovićem.

 Na sastanku se razgovaralo o stanju u toj općini, mjerama koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ova situacija odrazila na zdravstvo, gospodarstvo i funkcioniranje općine i službi, priopćio je HDZ BiH.

 "Zaštita zdravlja stanovnika, potom i ekonomska stabilnost iskazane su kao prioritet, na čemu će se u budućem razdoblju aktivno voditi računa pri donošenju svih odluka, kao i potrebitih mjera za ubrzani gospodarski oporavak, dok je ukupno stanje ocijenjeno stabilnim", navodi se u priopćenju.

 Dodaje se kako se socijalna strana također ne smije zaboraviti u ovoj situaciji, stoga je potrebno učiniti i dodatne napore da bi se svako radno mjesto očuvalo, a suradnja s gospodarstvenicima i poduzećima potrebna je kako bi se osigurao njihov brži oporavak i daljnji rad, istaknuto je na sastanku.

 Pri ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica općinama će, osim županijskih potpora, stići i planirani transferi iz federalnog proračuna, na čemu se zalažu dužnosnici HDZ-a BiH, jer je pomoć sa većih razina neophodna za brže prevladavanje krize i mogućih posljedica.

 Osim zdravstveno gospodarskih tema, prilikom sastanka govoreno je i o uobičajnim aktivnostima na području općine Stolac, stanju u cestovnoj infrastrukturi, poljopriverdi, prosvjeti i kulturi.

 Prilikom sastanka iskazana je zahvala predsjedniku Čoviću na posjetu i sveukupnoj potpori toj općini i svim projektima, navodi se u priopćenju. 



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo