21.04.2020 / 13:09 KORONAVIRUS - Donacija

Medžlis IZ Bihać: Domu zdravlja Bihać uručeno 1.050 zaštitnih maski

Medžlis IZ Bihać: Domu zdravlja Bihać uručeno 1.050 zaštitnih maski
Foto: Medžlisa IZ Bihać

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Bihać, sašiveno je 1.170 maski. Danas je od toga 1.050 bijelih maski različitih veličina donirano Domu zdravlja Bihać.

Donaciju je uručila koordinator Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać Zineta Horozović, koju je primila direktorica Doma zdravlja dr. Jasminka Ljubijankić.

Ona je zahvalila za podršku i trud volonterki Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać, istaknuvši da će ova donacija biti vrlo značajna za zaposlenike Doma zdravlja Bihać, koji su svakodnevno izloženi brojnim opasnostima, s obzirom da spadaju u sektor primarne zdravstvene zaštite kojima se pacijenti obraćaju na samom početku bilo koje bolesti.

S druge strane, donacije i drugi vidovi pomoći su uglavnom usmjereni na više nivoe zdravstvene zaštite.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać Zineta Horozović je zahvalila direktorici i svim zdravstvenim radnicima na velikom doprinosu kojeg daju medicinski radnici u suzbijanju koronavirusa. Zahvalila je i svim ženama koje su učestvovale u ovom projektu.

- Materijal za maske obezbijedila je Ženska edukativna organizacija Iskre, a u šivanju su učestvovale Emina Prošić, Sebira Nadarević, Ismeta Seferagić, Mevlida Nuhagić, Vasva Vidinlić i Ines Žerić. Uime Odjela zahvaljujemo vrijednim volonterkama za bezuvjetnu podršku, izdvojeno vrijeme i vrijedan rad tokom proteklih dana. Također, svoju zahvalnost dugujemo posrednici u ovoj aktivnost između Doma zdravlja i Odjela, dipl. med.sestri Adaleti Ćehić, koordinatorici za kvalitet Doma zdravlja Bihać - istaknula je Horozović, saopćeno je iz Press službe Medžlisa Islamske zajednice Bihać.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo