20.04.2020 / 13:19 KORONAVIRUS - Direktor DZ

Landeka: Nastavljena turbulentna situacija u Ljubuškom

Landeka: Nastavljena turbulentna situacija u Ljubuškom
Ivan Landeka / Vijesti.ba
Direktor DZ Ljubuški dr. Ivan Landeka je rekao da su se nastavila turbulentna događanja vezano za stanje u Domu zdravlja Ljubuški, prenose Vijesti.ba.

On je dodao kako su testiranja zaposlenika i štićenika privatnog staračkog doma koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom štićenicom negativna, a štićenica je hospitalizirana.

“Testirani zaposlenici Doma zdravlja koji su bili u kontaktu s drugom zaraženom osobom, također su negativni. Jučer smo dobili novu informaciju s Odjela mikrobiologije da je test za osobu koja je ranije bila pozitivna sada negativan, kao i testirani članovi njene porodice. Sa stručne strane, moramo reći da ima lažno negativnih i lažno pozitivnih nalaza”, kaže on.

Doktor Landeka je nakon informacije o aktivnostima u Domu zdravlja još jednom naglasio da nema razloga za zabrinutost, piše Radio Ljubuški.

„Imali smo neke probleme oko organizacije rada u Hitnoj medicinskoj pomoći, ali oni su uspješno riješeni uz pomoći dvoje kolega liječnika iz zdravstvenih ustanova na čemu im se iskreno zahvaljujem. Sve mjere koje su donesene na Štabu ostaju i dalje u primjeni do 30. aprila, kako je i informirano ovih dana. Naši sugrađani znaju što to znači, odnosno da se ništa nije promijenilo za njihovo ponašanje“, dodao je Landeka.

Još jednom  je zamolio da se ne opuštaju i da nose zaštitnu masku prilikom svih kontakata.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo