20.04.2020 / 11:57 KORONAVIRUS - Pandemija koronavirusa

RO "Merhameta" Mostar podijelio više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama

RO "Merhameta" Mostar podijelio više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama
Foto: Vijesti.ba
Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar spremno je odgovorio na izazove koje je sa sobom donijela epidemija koronavirusa u BiH. Od samog početka ove krize, „Merhamet“ Mostar je svojim aktivnostima „pokrio“ široko područje Hercegovine, s posebnim naglaskom ...

... na sredine, gradove i općine u kojima živi povratnička populacija.

– „Merhamet“ je uvijek tu kad zatreba, a to je vidljivo iz aktivnosti i akcija koje su poduzete u posljednjih mjesec dana. Podijeljeno je više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Akcije smo uspješno provodili u Mostaru, Jablanici, Konjicu, Tomislavgradu/Duvnu, Stocu, Čapljini, Ljubuškom, Trebinju, Prozoru – kazao je direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Midhad Mita Brkan.

Prema njegovim riječima, akcije „Merhameta“ će biti nastavljene sa istim ili pojačanim intenzitetom.

– Osim socijalno ugroženih osoba, korisnici pomoći „Merhameta“ su i naši povratnici. Imamo obavezu da se o njima brinemo i staramo. Paketi pomoći otpremljeni su u Tomislavgrad/Duvno i Trebinje, dvije najudaljenije tačke koje pokriva Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar. Uz pakete, podijeljene su i znatne količine hurmi u svim nabrojanim općinama i gradovima. Neum, Nevesinje, Ljubinje, Bileća i Gacko će, takođe, biti obuhvaćeni u narednim akcijama – ističe Brkan.

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar imat će pojačane aktivnosti i tokom predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana.

– U toku je akcija pripreme iftarskih somuna, tako da ćemo spremni dočekati Ramazan. O svim našim akcijama i aktivnostima, građani će biti blagovremeno i transparentno obavještavani. Pozivamo sve one koji to mogu i žele da podrže rad Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar i da sami, svojim doprinosom, neposredno učestvuju u našim aktivnostima. Pokažimo svoj merhamet kroz naš i vaš „Merhamet“ – poručio je Brkan.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo