14.04.2020 / 12:28 BiH - Općina Centar

Otvorenje nove ambulante Višnjik planirano početkom maja

Otvorenje nove ambulante Višnjik planirano početkom maja
Foto: Vijesti.ba
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima iz nadležnih općinskih službi, te predstavnicima JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ tokom proteklog perioda obišao objekte u Bolničkoj i Nahorevskoj ulici ...

... gdje je planirano otvaranje dvije ambulante porodične medicine.

U prostorijama novoizgrađenog objekta u Bolničkoj ulici gdje će biti smještena ambulanta „Višnjik“ u toku su završni radovi uređenja i opremanja prostorija.

Kako je objasnila direktorica Organizacione jedinice „Dom zdravlja Centar“ u Vrazovoj ulici Amela Kečo završetak svih radova je planiran do kraja aprila.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova.

– Drago mi je jer se radovi primiču kraju kako bismo našim sugrađanima poklonili još jednu ambulantu porodične medicine. Ovaj objekat koji je napravljen i uređen po najboljim standardima želimo našim sugrađanima predati na korištenje povodom Dana Općine Centar, koje obilježavamo od 2. do 9. maja. Također nudimo svaku drugu vrstu pomoći pri opremanju ovog objekta kako bi se radovi završili što prije, objasnio je načelnik Ajnadžić.

Općina Centar je obezbijedila 265.000 KM za kupovinu poslovnog prostora u prizemlju objekta u kojem će biti smještena ambulanta porodične medicine „Višnjik“, te je također za opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ove ambulante izdvojila 100.000 KM, a sredstva su prebačena na račun Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“.

Također je delegacija Općine Centar posjetila i gradilište gdje je u toku rekonstrukcija prostorija za potrebe smještaja apoteke i ambulante porodične medicine u Ulici Nahorevska 103. Radovi na uređenju apoteke su pri kraju, dok će za završetak građevinskih radova na obnovi prostorija nove ambulante trebati oko mjesec dana, kako je naveo izvođač radova koji je upoznao načelnika Ajnadžića sa dosadašnjom dinamikom.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo