0°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C

08.04.2020 / 19:40 KORONAVIRUS - Direktor FUZIP

Ajdinović: Iz izolacije izašlo 15.335 osoba

Ajdinović: Iz izolacije izašlo 15.335 osoba
Anis Ajdinović / Vijesti.ba
Federalni sanitarni inspektori zaključno sa 7. aprilom na graničnim prijelazima izdali su 23.780 rješenja o stavljanju osoba pod zdravstveni nadzor na period od 14 dana, a u utorak je izdato 436 rješenja.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je da su danas istekle mjere iz 385 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za 15.335 osoba istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

Kada je u pitanju kontrola cijena u Federaciji BiH, dežurni tim federalnog tržišnog inspektorata je 8. aprila na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona izvršio osam inspekcijskih nadzora i dva kontrolna nadzora, te utvrdio sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 8.700 KM.

Povećanje cijena artikala s Liste proizvoda na koje se primjenjuje mjera neposredne kontrole cijena koja je sastavni dio Odluke Vlade FBiH o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena (brašno, ulje, riža, kvasac, povrće, voće, zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, itd.) je dosad evidentirano kod ukupno 25 subjekata nadzora.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo