20°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

08.04.2020 / 16:10 KORONAVIRUS - Telefonska sjednica

VM usvojilo odluku koja omogućava povratak bh. građana iz Londona

VM usvojilo odluku koja omogućava povratak bh. građana iz Londona
VM BIH / Vijesti.ba
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donio Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo - London. Putnici, koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, obavezni su pridržavati se  svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Vijeće je donijelo i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

Lista putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Geteborg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Geteborg Landveter, obavezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih.  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo