-2°C
Mostar 2°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

07.04.2020 / 16:44 KORONAVIRUS - Funke Akindele-Bello

Uhapšena glumica zbog partija u doba korone

Uhapšena glumica zbog partija u doba korone
Funke Akindele-Bello / Vijesti.ba
Nigerijska glumica Funke Akindele-Bello uhapšena je nakon što je suprugu priredila rođendansku zabavu za vrijeme socijalnog distanciranja u doba koronavirusa - iako je i sama predvodila kampanju "Ostani kod kuće".

Suočila se s brojnim kritikama nakon što je njezin muž u subotu objavio snimku s tuluma na Instagramu. Vijest o njihovoj zabavi izazvala je ogorčenje među Nigerijcima koji kažu da njeni postupci narušavaju planove vlade za suzbijanje širenja koronavirusa u gradu, prenosi CNN.

Zvijezdu s više od 10,4 miliona fanova na Instagramu, prozvali su i za licemjerje s obzirom na to da je bila glasna u kampanji koja je pozivala na socijalno distanciranje.

Par je uhapšen i pojavili su se pred sudom jučer zbog optužbi za kršenje uredbe o zaraznim bolestima savezne države Lagos. Izjasnili su se krivima i dobili su novčanu kaznu te 14 dana društvenokorisnog rada.

Akindele-Bello na Instagramu se izvinula nakon što se video pojavio online i objasnila kako je većina gostiju dio njenog produkcijskog tima koji se izolirao u njenom studiju dok rade na novom filmu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo