8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

07.04.2020 / 08:56 KORONAVIRUS - Odluka republičkog štaba

Banjaluka: Otvorene trgovine kojima je Republički štab dozvolio rad

Banjaluka: Otvorene trgovine kojima je Republički štab dozvolio rad
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

U Banjaluci je od danas omogućen rad trgovinama bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro-materijalom i sanitarijima, keramikom, prodavnicama boja i lakova, auto-dijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, građevinskog materijala, te drogerijama.

Ovim djelatnostima prošle sedmice dozvoljen je rad odlukom republičkog štaba, a od danas, od 7.00 do 15.00 časova, one mogu da rade i u Banjaluci, ali uz veoma striktna pravila u vezi držanja distance, dezinfekcije i ostalih mjera predostrožnosti u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Svako kršenje ovih propisa biće najstrože sankcionisano, odlučeno je juče na sjednici Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke.

Radi rasterećenja Doma zdravlja, od danas će raditi samo laboratorije na Poliklinici i Lazarevu, i to periodu od 7.00 do 19.00 časova, dok će nakon 19.00 časova raditi laboratorija u Službi hitne pomoći.

Prema odluci Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke, utorkom i petkom, u periodu od 7.00 do 11.00 časova na području Banjaluke zabranjeno je kretanje svim osobama ispod 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom koja ima dozvolu izlaska u to vrijeme.

U Banjaluci je od juče u funkciji šest novih linija besplatnog javnog prevoza za zdravstvene radnike i pripadanike Ministarstva unutrašnjih poslova, putem Centra za socijalni rad, počela je podjela 1.617 paketa sa osnovnim namirnicama za ugrožene kategorije stanovništva.

U najvećem gradu Srpske nastavljaju sa radom sve službe dostave koje je grad do sada organizovao, s ciljem pomoći osobama starijim od 65 godina, putem telefona 065/010-203 dostava životnih namirnica i dostava lijekova pozivom porodičnom ljekaru.



(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo