0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

06.04.2020 / 20:10 KORONAVIRUS - Prijateljski narod

Erdogan pisao Vučiću: Turska šalje još medicinske opreme prijateljima u Srbiji

Erdogan pisao Vučiću: Turska šalje još medicinske opreme prijateljima u Srbiji
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji ističe da je siguran da će efikasne mjere koje su preduzete od prvog dana borbe protiv pandemije Covid-19 doprinijeti da se ova krizna situacija ...

... prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima.

"Siguran sam da će efikasne mjere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprinijeti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima. Želim vam uspjeh u vašim naporima. Nadam se da će medicinska oprema, koju ćemo poslati u vašu zemlju ove nedelje, pored setova za testiranje koje smo vam prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije", napisao je Erdogan.

U pismi Vučiću koje počinje sa poštovani predsjedniče, dragi prijatelju, Erdogan kaže:

"Želio bih da izrazim svoje najiskrenije saučešće povodom svih izgubljenih života vaših građana, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, uslijed pandemije COVID-19, koja predstavlja veliku opasnost za cijeli svijet".

Nadam se, ističe Erdogan, da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju.

"Ovom prilikom bih želio da izrazim želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim vašu Ekselenciju u Turskoj. Takođe, upućujem vam najsrdačnije želje za vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda", navodi se u pismu koje je predsednika Turske uputio predsjedniku Srbije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo