7°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

06.04.2020 / 11:36 KORONAVIRUS - MUP RS

Zabilježeno 99 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem

Zabilježeno 99 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem

Zabranu kretanja u Republici Srpskoj (RS) u vrijeme policijskog sata prekršile su 44 osobe, dok je 55 prekršajno sankcionisano jer nisu poštovali zaključak o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta.

Ta zabrana se odnosila na period subotom od 12.00 do nedjelje u 18.00 sati.

Po podacima policije za protekla 24 sata, u tom bh. entitetu jedna osoba je prekršila izrečenu mjeru izolacije i uručen joj je prekršajni nalog.

Evidentirana su tri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

U mjestu Povelič, kod Srpca, slobode je lišen N.M. koji je prekšio zabranu kretanja u vrijeme policijskog sata, istekla mu je i potvrda o registraciji putničkog vozila, te je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Prilikom transporta službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom lišenja slobode zadobio i lakšu tjelesnu povredu.

U Banjoj Luci je, tokom policijskog sata, uhapšen A.T., kod kojeg je pronađen alat za izvršenje provala, a nepoznate osobe su opljačkale i kiosk u tom gradu.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19).(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo