0°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 2°C
Bihać -1°C

06.04.2020 / 09:52 KORONAVIRUS - Koronavirus

U Velikoj Britaniji oboljela i oporavila se beba od 7 mjeseci

U Velikoj Britaniji oboljela i oporavila se beba od 7 mjeseci
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Majka sedmomjesečnog Curtisa Rhodesa odlučila je javno progovoriti o zarazi svog sina koronavirusom kako bi upozorila roditelje na simptome, ali ih i uvjerila da će s njihovom djecom biti sve u redu

Da COVID-19 ne štedi nikog potvrđuje i priča Britanke Toni Rhodes, koja je jednog dana primijetila da se njezin sedmomjesečni sin Curtis čudno ponaša. Opisala je kako je maleni izgledao uznemireno, plač mu je bio drugačiji, a čak se nije ni vrpoljio u snu zbog jakog umora. Primijetila je i mrlje na koži, blagi kašalj, kihanje te natečenost jednog oka.

Oporavak nakon dva dana

Zajedno sa suprugom Kenom, odvela je sina pedijatru, koji je utvrdio da mu je temperatura povišena, a bilo ubrzano. Zbog sumnje na sepsu, Curtisu su liječnici dali antibiotike, napravili krvne pretrage i zadržali ga u bolnici 48 sati. Jedna od pretraga je bilo i testiranje na koronavirus, a ono je otkrilo da je beba pozitivna. Srećom, dva dana kasnije Curtisu je bilo bolje. Dobio je tri injekcije antibiotika te je pušten kući.

Odgovor na najčešće pitanje

Svoju priču odlučila je podijeliti s javnošću kako bi upozorila druge roditelje te ih uvjerila da će sve biti u redu ako im se djeca zaraze. Nakon brojnih poruka podrške Toni se zahvalila svima na brizi. Odgovorila je i na najčešće postavljeno pitanje – kako se dječak zarazio?

“Istina je da nemamo pojma, kako se uopće itko zarazi? Simptomi su jako općeniti i Ken i ja smo imali neke, no neće nas testirati osim ako nas prime u bolnicu. Hvala Bogu, otkako smo doma Curtisu je sve bolje, izgleda kao da se oporavlja od prehlade”, potvrdila je Rhodes.

Dodala je kako su im liječnici rekli da će s Curtisom biti sve u redu, no da ga trebaju dovesti na hitnu ako primijete da mu nedostaje daha. On trenutačno ima suh kašalj, često plače i puni pelene.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo