9°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

05.04.2020 / 15:08 KORONAVIRUS - Granična policija BiH

Ministarstvo sigurnosti dalo saglasnost za povratak državljana BiH iz Štokholma

Ministarstvo sigurnosti dalo saglasnost za povratak državljana BiH iz Štokholma
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Granična policija BiH obaviještena je danas da je data saglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Štokholma za Sarajevo.

- Ministarstvo sigurnosti BiH, nakon obavljenih konsultacija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i pravne analize cijele situacije, dalo suglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Stockholma za Sarajevo, danas 5. aprila 2020.godine, i o tome obavijestilo Graničnu policiju BiH. Na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, nadležne institucije Kantona Sarajevo dale su pismenu garanciju o spremnosti za prihvat grupe povratnika, u smislu uvjeta za prihvat, organiziran prijevoz do karantene, smještaja, uvjeti boravka i medicinsko-epidemiološki nadzor u objektu karantene studentski dom Bjelave. Također, isti zahtjev je upućen i Federalnom stožeru civilne zaštite, kao i nadležnim institucijama Republike Srpske, koji su dostavili pismenu garanciju da će, svako iz svoje nadležnosti, adekvatno se pobrinuti za putnike iz humanitarnog leta iz Stockholma - navodi se u saopćenju Granične policije BiH. 

Granična policija BiH će obavljati granične provjere u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima, koji će dalje poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.(Vijesti.ba )

Izdvajamo