8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

04.04.2020 / 13:06 KORONAVIRUS - Čović-Minasi

Europska solidarnost se iskazuje i prema regiji zapadnog Balkana

Europska solidarnost se iskazuje i prema regiji zapadnog Balkana
Dragan Čović / Vijesti.ba
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović danas je telefonski razgovarao s veleposlanikom Republike Italije u BiH Nicolom Minasijem o pandemiji koronavirusa s osvrtom na zdravstvene i ekonomske izazove i uvedene mjere.

Jačanje zdravstvenih kapaciteta, zaštita zdravlja i sanacija ekonomskih posljedica primarne su potrebe Bosne i Hercegovine i brojnih drugih zemalja diljem svijeta, naglašeno je tijekom razgovora.

Čović i Minasi izrazili su zadovoljstvo prijateljskim bilateralnim odnosima i uspješnoj dugogodišnjoj suradnji, ističući da se u budućnosti očekuje dodatno jačanje veza između Bosne i Hercegovine i Italije, koje su, kako je kazano, u mnogo čemu povezane.

Dužnosnici su, također, komentirali pomoć Europske unije Bosni i Hercegovini, ističući veliku europsku solidarnost koja se, usprkos unutarnjim potrebama Unije, snažno iskazuje i prema partnerima u regiji zapadnog Balkana.

Čović je Minasiju uime žitelja Bosne i Hercegovine i u vlastito ime izrazio duboku solidarnost s talijanskim narodom i Republikom Italijom, kao i sućut zbog žrtava uzrokovanih pandemijom koronavirusa, saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo