8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

03.04.2020 / 22:17 KORONAVIRUS - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Reagovali smo na vrijeme i obezbijedili mobilnu bolnicu

Dodik: Reagovali smo na vrijeme i obezbijedili mobilnu bolnicu
Milorad Dodik / Vijesti.ba
U Banjaluku je večeras sletio avion sa mobilnom bolnicom iz Njemačke, a na aerodromu je bio prisutan i član Predsjedništva Milorad Dodik, koji je poručio da je ovo još jedan dobar posao Vlade Republike Srpske.

"U prvim danima izbijanja krize odlučili smo da nabavimo ovu mobilnu bolnicu i upravo stižu dijelu i u par dana će stići ostali dijelovi. Bolnica je kapaciteta 500 kreveta intenzivne njege, plus 400 kreveta za lakše bolesnike. Opremljena je tako što ima sopstveni generator struje, poseban sistem za vodu, grijanje i sve ono što je neophodno za takav jedan kapacitet. Pokrivaće oko 6.000 kvadratnih metara. I imaće sve uslove i medicinsku opremu kao da je to stvarna bolnica", kaže Dodik.

Imajući u vidu opsege epidemije i nemogućnost da se smjeste svi na vrijeme. MI smo reagovali na pravo vrijeme. Ova bolnica može da se koristiti i kasnije i biće u vlasništvu Vladi Republike Srpske, smještena u adekvatno skladište robnih rezervi i moći ćemo da je lociramo i povodom ove epidemije ako bude potrebno, a za ne daj Bože i drugim situacijama", kaže Dodik, prenosi ATV.

"Drago mi je što smo ovo riješili, dolazi iz Njemačke, nije bilo dovoljno samo da platite morali ste da obezbjeđujete niz papira koje su pratile eksport. I izražavam zadovoljstvo da smo obavili još jedan posao, pripremajući se adekvatno za ne daj Bože ekspanziju virusa i potrebe da smjestimo ljude u adekvatan smještaj", poručuje član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo