30°C
Mostar 34°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

03.04.2020 / 08:37 KORONAVIRUS - Ministar Šeranić

U RS potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze

U RS potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

U Republici Srpskoj potvrđena je sedam novih slučajeva virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

U posljednja 24 sata testirane su 343 osobe.

- Od sedam novih, tri su žene i četiri muškarca. Dvije osobe su iz Bijeljine i po jedna iz Banjaluke, Teslića, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada i Istočne Ilidže - rekao je Šeranić.

Od novog virusa se oporavila 21 osoba, rekao je Šeranić, dvije iz Čelinca i ostale iz Banje Luke. Zabilježen je još jedan slučaj zaraze ljekara.

- Jedna doktorica iz UKC RS je također pozitivna, radi se o porodičnom kontaktu sa suprugom koji je prethodno bio pozitivan, ali ona od 26 marta nije radila, bila je u izolaciji odmah kada se utvrilo da je suprug pozitivan, rekao je Šeranić.
U UKC RS se trenutno liječi 96 pacijenata od kojih je 37 na odjeljenju Covid-19 sa teškom kliničkom formom. Na respiratoru je sedam osoba. 

Naveo je da se u RS 10.393 osoba nalazi pod zdravstvenim nadzorom, a da je iz nadzora izašlo 10.032. Ukupan broj zaraženih virusom korona u RS iznosi 274.(Vijesti.ba)

Izdvajamo