16°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

30.03.2020 / 22:06 KORONAVIRUS - Međugorje

Ružić: Majčino selo nije izvorište zaraze koronavirusom

Ružić: Majčino selo nije izvorište zaraze koronavirusom
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Ravnatelj Majčina sela u Međugorju, fra Dragan Ružić priopćio je večeras kako se zbog pojave koronavirusa u Čitluku, u proteklih nekoliko dana Majčino selo počelo neočekivano i neopravdano spominjati u javnosti i medijima u kontekstu i s naglascima koji ...

... bi mogli iskriviti stvarno stanje i zasjeniti činjenice.

 "Naime, istina je da su se tri djelatnice Majčina sela, inače časne sestre, pokazale pozitivne na virusnom testiranju. Do tog testiranja, uz sve poduzete mjere opreza i zaštite, zadnjih deset dana, u Ustanovi nitko od djelatnika niti od štićenika nije imao simptome koji bi ukazivali na moguću zarazu. Stoga je neopravdano i neistinito pripisivati Selu da je 'žarište ili izvorište' zaraze", navodi ravnatelj Ružić u priopćenju.

 Ističe da nakon što su doznali za spomenute rezultate testiranja, po preporuci iz županijskog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, odmah su izvijestili općinsku epidemiološku službu te je mjerodavni epidemiolog odredio mjeru izolacije za cijelu Ustanovu.

 "Istoj službi poslali smo popis djelatnika i štićenika koji su bili u kontaktu s testiranim djelatnicama. Stupili smo u vezu s Domom zdravlja u Čitluku kao i s općinskom sanitarnom službom. Svi centri za socijalni rad koji su nam povjerili štićenike uredno su obaviješteni o novonastalim prilikama kao i o stanju štićenika", navodi ravnatelj Ružić.

 Pritom napominje kako su u iščekivanju daljnjih uputa i preporuka nadležnih tijela.

 "Imajući u vidu posebno poslanje ove Ustanove kao i dobrobit štićenika, koja nam mora svima biti na prvom mjestu, sve molimo za razumijevanje i posebnu osjećajnost. Štićenici, iako se nalaze u ovoj Ustanovu, zaslužuju poštovanje i imaju pravo na dostojanstvo. Stoga svi smo u ovoj (ne)prilici pozvani odgovorno djelovati i svojim postupcima pomoći da se nadiđu nastale poteškoće", ističe ravnatelj Ružić.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo