19°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

30.03.2020 / 16:57 KORONAVIRUS - Messi potvrdio

Fudbaleri Barcelone primaju 70 posto manju platu

Fudbaleri Barcelone primaju 70 posto manju platu
Lionel Messi / Vijesti.ba
Fudbaleri Barcelone primat će 70 posto manju platu tokom pandemije korona virusa i dodatno će pomoći kako bi oni koji ne rade u sportskom sektoru kluba primali pune plate.

Kapiten Barcelone Lionel Messi rekao je danas da se sa odlukom čekalo jer su igrači "tražili formulu za pomoć klubu", prenio je BBC.

"Želimo da budemo jasni da smo željeli da smanjimo plate pošto savršeno razumijemo ovu izuzetnu situaciju. Mi, igrači, smo uvijek tu da pomognemo klubu kada se to od nas traži. Ne prestaje da nas iznenađjuje to što je bilo onih iz kluba koji su hteli da nas stave pod lupu i pokušali da nas dodatno pritisnu da uradimo ono što smo oduvijek znali da ćemo uraditi", naveo je Messi u saopštenju.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena rekao je da se igrači nisu oglašavali pošto su pokušavali da pronađu način da pomognu klubu i vide ko je najviše pogođen ovom situacijom.

"Za nas je došao trenutak da smanjimo plate za 70 posto tokom ovog alarmantnog stanja. Mi ćemo također pomoći klubu kako bi radnici dobili cijele plate", naveo je Mesi.

Uprava Barcelone, članovi sportskih ekipa kluba i veći dio košarkaškog kluba su također pristali na smanjenje plata.

Fudbaleri Juventusa i trener Maurizio Sarri dogovorili su se da im se plate zamrznu četiri mjeseca, dok su fudbaleri Bayerna iz Minhena i Borussije Dortmund pristali na smanjenje plate.


(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo